Coș

Zilele filmului romanesc @ MA hub

Locatie eveniment: MA hub, Oradea
Adresa: Parc I.C.Brătianu 58A, Oradea

Biletele  si abonamentele pot fi achizitionate online aici:
20 lei – Acces o zi/ o proiectie (alegere ziua mai jos)
10 lei – Acces o zi elevi/studenți/ pensionari
50 lei – Abonament 3 proiecții (oricare 3 zile la alegere)
25 lei – Abonament 3 proiecții elevi/studenți/ pensionari
80 lei – Abonament 5 proiecții (oricare 5 zile la alegere)
40 lei – Abonament 5 proiecții elevi/studenți/ pensionari
100 lei – Abonament 7 proiecții (oricare 7 zile la alegere)
50 lei – Abonament 7 proiecții elevi/studenți/ pensionari
Taxa de procesare: 5% lei/bilet.

În perioada 31.08.-28.09. Eirina Film în parteneriat cu MA hub prezintă publicului orădean (și nu numai) 7 producții românești interesante din ultimii ani, 7 filme care privesc la diverse realități ale societății noastre, atât cea contemporană, cât și din istoria recentă. „ZILELE FILMULUI ROMÂNESC” debutează cu o peliculă semnată de preotul-regizor Ciprian Mega, inspirată din experiența sa de cleric în Cipru, „Dimineața care nu se va sfârși”.

Program „Zilele filmului românesc” (mai jos găsiți sinopsisurile filmelor):

31 August – Dimineața care nu se va sfârșit, r. Ciprian Mega, 96′, 2016
7 Septembrie – Mo, r. Radu Dragomir, 76′, 2019
8 Septembrie – Fals tratat de mântuire a sufletului, r. Nicolae Mărgineanu, 100′, 2018
14 Septembrie, 20:30 – Pororoca, r. Constantin Popescu, 152′, 2017
18 Septembrie, 15:00 – Străjerii, r. Liviu Marghidan, 73′, 2018
21 Septembrie, 20:30 – Medalia de onoare, r. Călin Petre Netzer, 104′, 2009
28 Septembrie, 20:30 – Cardinalul, r. Nicolae Mărgineanu, 100′, 2019

Proiect organizat de Eirina Film în parteneriat cu MA hub
Powered by RPM CONSTRUCT

DIMINEAȚA CARE NU SE VA SFÂRȘI
Pelicula explorează una dintre cele mai pronunțate probleme cu care se confruntă societatea românească post-comunistă, emigrația. Cu un scenariu inspirat din viața comunității românești din Cipru, filmul spune o poveste dureroasă, personală, într-un timp în care emigrația, prostituția și suferința sunt exprimate mai degrabă în cifre statistice.

MO
Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. După ce îl roagă să mai dea o dată examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul.

POROROCA:
Pororoca spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) și a Cristinei (Iulia Lumânare). Cei doi duc o viață de cuplu obișnuită, fără alte griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creșterea și educația copiilor: Maria (5 ani) și Ilie (7 ani). Într-o duminică dimineață, Tudor iese cu copiii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenție a tatălui, Maria dispare. Împreună cu alți părinți, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunță poliția. Maria este considerată, oficial, dispărută.

CARDINALUL:
Sighet, închisoarea preoților. Un erou al rezistenței greco-catolice față în față cu un torționar neobișnuit. O singură ieșire… Convertire sau moarte.

FALS TRATAT DE MÂNTUIRE A SUFLETULUI:
Toma este inspector la CNSAS. Aproape toată învățătura pe care o transmite Toma celui mai tânăr „ucenic” al său este una a răzbunării și amenințărilor, sperând sa faca din acest tânăr un „Vânător de securiști”.

MEDALIA DE ONOARE
La 75 de ani, Ion îndură tăcerea grea a soției și indiferența fiului său, în prezent stabilit în Canada, care încă îi poartă pică pentru că l-a denunțat la securitate ca să nu poată pleca din România. Într-o bună zi, Ion are surpriza să primească o medalie de onoare din partea Ministerului Apărării Naționale. Să fi săvârșit oare fapte eroice în cel de-al doilea război mondial? Nu își poate aminti foarte clar, dar această medalie îi oferă șansa nesperată de a recâștiga respectul familiei sale. Și se va strădui din toate puterile, îndurând supliciul până la capăt.

STRĂJERII
19 copii sunt în tabără la munte alături de cei doi însoţitori, Florentina şi Vasile. Când micul Radu se pierde în pădure, toţi ceilalţi din grup, inclusiv sora lui mai mică, se îngrijorează şi îşi imaginează tot soiul de scenarii fantastice. Dar Radu găseşte ajutor chiar acolo unde se aştepta mai puţin..

* Copiii cu vârsta până în 7 ani au acces gratuit – cu însoțitor posesor de bilet/abonament valabil.

Best WordPress Themes