2Y concert YVES-YANN LAVALY @The Pub Universitatii
Data: 05.09.2024
🕣 Ora acces: 20:00
📌 Locatie:The Pub Universitatii, București
🏠 Adresa: Bd. Regina Elisabeta 9, Sect.3
📧 Eveniment: FaceBook
Prețuri și detalii despre categoriile de bilete:70 lei – 50 lei – Acces Presale (reducere pt primele bilete)
70 lei – Acces normal
*Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare.
**Taxa de procesare nu este returnabila.
După achizitionare biletelor vă rugăm să sunaţi pentru REZERVAREA locurilor la mese la 0728843782. Rezervarile se fac pe numele celui care a achizitionat biletele, acesta poate face rezervare DOAR pentru biletele achizitionate .
Prin achizitia biletului va oferiti acordul de a imparti masa cu alte persoane.
___________________
YVES-YANN LAVALY – PIAN
Yves-Yann Lavaly este un pianist și compozitor de jazz. Pasiunea și munca sa muzicală au fost recompensate cu bursa „Talent și creativitate” de la Fundația Casino Barrière Montreux în 2021. De-a lungul carierei sale, a avut ocazia să colaboreze pe scenă cu artiști precum Ingrid Laubrock, Marko Markovitz și Stéphane Kerecki, printre alții, în timp ce a cântat frecvent în diverse proiecte de jazz (quartetul Filippo Valli, Maté Drippey, trio-ul Luca Gallo).
Născut în Martinica, Yves-Yann a crescut într-un mediu muzical omniprezent. La vârsta de cinci ani, a fost fascinat de un concert de flaut transversal și a început să învețe muzică prin experiențe muzicale în diverse formații din Martinica.
După un stagiu la Conservatorul Național Superior din Cuba (ENA), s-a înscris la clasa cu specializare în muzică a liceului Bellevue și a absolvit cu o diplomă de bacalaureat literar. Dornic de cunoaștere în domeniul muzical, a părăsit insula natală pentru a studia muzica în Franța la majorat. Curiozitatea sa pentru pian, prezentă încă din adolescență, l-a condus să înceapă lecții de pian clasic cu concertista Elizaveta Frolova în 2014. A studiat pianul de jazz la Conservatorul din Paris (CRR) și apoi la Pôle Supérieur de Musique de Paris, unde l-a întâlnit pe profesorul său Emil Spanyi. A absolvit cu o diplomă de licență în pian de jazz la HEMU din Lausanne și a obținut un master în interpretare la sfârșitul anului 2023. Curiozitatea sa omniprezentă l-a determinat să-și perfecționeze abilitățile cu Bela Gochiasvili, Jean-Michel Pilc, Bojan Z, Manuel Rocheman și Benjamin Moussay.
În prezent, se concentrează pe dezvoltarea proiectului său personal de pian solo intitulat 2Y.
https://yylavaly.wixsite.com/yvesyannlavaly/en
CATALIN MILEA – SAXOFON
Prin sunetul său unic saxofonistul Cătălin Milea este considerat unul din cei mai creativi muzicieni din jazzul românesc. Artistul și-a desăvârșit măiestria în mai bine de 25 de ani de experiență și rafinament, oferite astăzi în concertele și albumele sale, prin metode și cărți dedicate aspiranților și celor care doresc să trăiască experiențe memorabile prin muzică. Și-a început studiile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, le-a continuat în Olanda (Conservatorul Prins Claus, Conservatorul din Amsterdam și Haga) și în S.U.A.. (Long Island University – Brooklyn, New York). În perioada 2008-2010 i-a fost acordată bursa Huygens Beurs a Guvernului olandez şi a fost sprijinit de fundaţia Makarov.
https://catalinmilea.com/
GABI MATEI – DRUMS
Gabi Matei este unul dintre muzicienii noii generații de artiști români de jazz, un baterist atras de lumea improvizației muzicale. Cu un vocabular muzical bogat, reușește cu succes să se conecteze cu sunetul diverselor proiecte în care lucrează. Pregătirea ca toboșar de jazz a fost influențată de profesorii Mircea Tiberian si Vlad Popescu în cadrul cursurilor Universității de Muzică din București și participarea la ateliere de specialitate din țară și străinătate. Activitatea sa în România ca toboșar profesionist de jazz este demonstrată de participarea sa la majoritatea festivalurilor de jazz din România precum:
Garana Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Jazz Cave, Jazz TM, Jazz In the Park, Csiki Jazz, Green Hours Jazz Festival, Samfest Jazz, Electric Castle, Ploiesti Jazz Festival.
În prezent, Gabi Matei a absolvit Conservatorul Prince Claus din Olanda, unde a avut ca profesori de tobe pe Joost van Schaik și Steve Altenberg.
În timpul studiilor sale în Olanda a avut norocul să studieze cu toboșari legendari precum: Billy Hart, Mike Clark, Adam Nussbaum, Steve Johns, Howard Curtis, Owen Hart Jr. și mulți alți profesori precum: Don Braden, Freddie Bryant, Joris Teepe, Steve Nelson, Jim Ridl, Mark Gross, David Berkman, Contrad Herwig, Michael Mossman, Jd Walter, Jesse Davis, Judy Niemack, Tim Armacost, JD Walter, Dave Kikoski, Paul Bollenback
Călătoria sa muzicală sa extins la nivel internațional după ce a susținut concerte cu muzicieni de jazz de top din SUA și Europa. Unii dintre ei sunt: Jesse Davis, David Berkman, Danny Grisset, Freddie Bryant, JD Walter, Jeff Gardner, Joris Teepe, Chris Dahlgren, Enrique Oliver, Daniel Tores.
FLORIN SIIA – CONTRABAS
Florin Siia este un muzician remarcabil, cu o carieră de peste trei decenii, care a explorat cu pasiune multiple fațete ale muzicii. Deși a studiat vioara, trompeta și pianul, dragostea sa adevărată a fost întotdeauna chitara bass și contrabasul. La doar 14 ani, s-a afirmat pe scena rock-ului românesc, iar în 1995 a fost invitat în New York, unde a înregistrat primul său album cu trupa Destroyer.
După finalizarea studiilor la Conservatorul din Iași, Florin s-a stabilit la București, unde a lucrat ca producător muzical și a colaborat cu trupe de renume precum Latin Express și El Negro. Pasiunea pentru ritmurile latino l-a condus în 2003 la fondarea trupei Mandinga, cu care a activat până în 2011. Ulterior, împreună cu soția sa, Ioana, a înființat prima trupă de bossanova din România, cucerind publicul național și internațional.
În 2018, Florin și Ioana au creat trupa Jazu – Neosoul & Pepper, combinând influențe de soul, jazz și funk. Cu o experiență vastă și o prezență scenică magnetică, Florin Siia continuă să fie o forță creativă în muzica românească, aducând profunzime și vibratie fiecărei interpretări. Alături de Yves-Yann Lavaly, promite să ofere o experiență muzicală captivantă și memorabilă.