Coș

Tusnad Gastro Blues Fest 2023 (Amânat)

Tusnad Gastro Blues Fest #4 – Amânat!

? Data: 02-04.06.2023/ ?Ora: 18:00
?Locatie: Terenul de fotbal Baile Tusnad (Harghita)
? Adresa: str.Ciucas nr. 66
Eveniment Fb: Facebook

Comunicat din partea organizatorului:
„Bună ziua,
Din păcate nu vin cu o vești tocmai plăcute…
Datorită problemelor financiare apărute (retragerea sponsorilor, numărul scăzut de bilete vândute etc.) sunt nevoit să amânăm festivalul pentru finalul lunii iunie. În prima săptămână din iunie așteptăm rezultatele (sper pozitive) la proiectele depuse la diverse programe de finanțare și în funcție de acestea voi/vom  hotărî/anunța data exactă de reprogramare a festivalului”.  

Preturi si detalii despre categoriile de bilete:
Abonament Early Bird: 235 lei
– Preț valabil pentru primele 10 bucăți SOLD OUT!
Abonament Presale: 295 lei – Preț valabil până la data de 30.11.2022 (inclusiv) SOLD OUT!
Abonament Normal: 395 lei –  Preț valabil din data de 01.12.2022
*Toate prețurile includ taxele locale si includ taxa de procesare.**Taxa de procesare nu este returnabila.

TUSNAD GASTRO BLUES FEST #4

Băile Tușnad | 02-04 iunie 2023
 iunie 2023
17:00 FREE CONNECTION IN BLUES (RO)
18:00 BLACK RIVER BLUES BAND (RO)
19:30 NICU PATOI – BERTI BARBERA – ADRIAN CIUPLEA TRIO (RO)
21:30 DAVE ARCARI (UK)
23:30 NIGHTLOSERS (RO) & JAM SESSION @ TUSNAD CAMPING

 iunie 2023
17:00 MOZAIQUE (RO)
18:00 MARCIAN PETRESCU (RO)
19:30 JIMI EL LACO & FRIENDS (RO)
21:30 HAMBURG BLUES BAND FEAT. KRISSY MATTHEWS (DE/USA/UK)
23:30 NIGHTLOSERS (RO) & JAM SESSION @ TUSNAD CAMPING

iunie 2023
17:00 SZABÓ ZSOLT BAND FEAT. SZABÓ BENCE JR. (RO)
18:00 SPONTÁN BLUES BAND (HU)
19:30 EUGEN CAMINSCHI & BOGY NAGY (RO)
1:30 BLUES FIGHTERS (PL/USA)
23:30 NIGHTLOSERS (RO) & JAM SESSION @ TUSNAD CAMPING

 În perioada 02-04 iunie 2023 te așteptăm să fii prezent la cea de-a patra ediție TUSNAD GASTRO BLUES FEST, un eveniment care împletește armonios muzica live și gastronomia într-un concept unic, generator de intense experiențe senzoriale. Inițiat de Organizația GeoEcologică ACCENT cu sprijinul Primăriei Băile Tușnad sub sloganul #EcoFriendlyFestivals, TUSNAD FEST reprezintă un concept de mai multe evenimente tematice, dedicate promovării destinației ecoturistice Băile Tușnad și Împrejurimile. Cu trei ediții organizate, festivalul a trezit un viu interes publicului cunoscător, ceea ce a condus natural la dorința de a continua.

Ediția a parta #TusnadGastroBluesFest vine cu trei premiere pentru România. Headliner-ul primei seri va fi chitaristul scoțian DAVE ARCARI. Acesta are o bogată şi valoroasă carieră artistică, fuzionând bluesul cu alte stiluri, cum ar fi: rockablily, country şi chiar cu muzica punk. El ne va prezenta al șaptelea album de studio ”Devil May Care”, care va fi lansat pe 18 noiembrie 2022.

Headliner-ul celei de-a doua seri va fi legendara trupă germană HAMBURG BLUES BAND FEAT. KRISSY MATTHEWS, remarcabilă pentru asocierile sale cu muzicieni englezi, americani, atât ca invitați cât și ca membri ai trupei. De remarcat că anul acesta trupa a împlinit 40 de ani de la înființare. La #TusnadGastroBluesFest vor veni în componența: Gert Lange – chitară, voce, Reggie Worthy (Ike & Tina Turner, Eric Burdon, Stoppok) – chitară bass, Eddie Filipp (Sweet, Clem Clempson Band, Inga Rumpf) – tobe. Invitatul trupei este virtuozul chitarist englez Krissy Matthews, cel care la vârsta de 12 ani a cântat cu John Mayall și l-a impresionat pe B.B. King.
Headliner-ul celei de-a treia seri, care va încheia și festivalul, va fi trupa BLUES FIGHTERS. Îi va avea în componență la chitară și voce pe texanul Chuc Frazier (Houston, Texas) alături de polonezii: Wojciech Kubiak – chitară, Robert Fraska – chitară bass și Dariusz Nowicki – tobe.
Și a patra ediţie a festivalului ne va oferi noi surprize autohtone. Printre ele se numără formația din Sfântu Gheorghe FREE CONNECTION IN BLUES (RO), care va deschide prima zi de festival. Cum sugerează şi numele formaţiei, muzicienii îmbină blues-ul cu jazz și funk, membrii ei fiind: Laura Tinca-Zan – voce, Könczey Jenő – clape, Tinca Teddy – chitară, Tóth László – chitară bass și Csurulya Árpád – tobe. Urmează recitalul celor de la BLACK RIVER BLUES BAND din Satu Mare, ei abordează blues-ul clasic, cu influențe din Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Robert Johnson, dar și B.B. King. Din acest cvintet fac parte: Vékony (Joe) József – chitară, voce, muzicuță, Haller István – chitară solo, István Jakab – chitară bas, Misi Tóth – tobe și percuție şi Ovidiu Busueoc – clape. După care, NICU PATOI – BERTI BARBERA – ADRIAN CIUPLEA vor urca pe scenă în magica formulă de trio, cu un repertoriu care reflectă nivelul și activitatea lor din ultimii ani. Compoziții originale, improvizație, preluări personalizate și înainte de toate o reală bucurie de a cânta și de a transmite publicului esențialul: rafinament muzical și bună dispoziție. O formulă de ținută, perfect potrivită cu atmosfera unui festival de blues.
După cum am promis, în fiecare ediție vom aduce tineri artiști talentați, aflați la început de drum. De data asta nu prima și a doua zi a festivalului va fi deschisă de sibienii de la MOZAIQUE, o trupă recent înființată, dar care vine cu un suflu nou. Din formație fac parte Tudor Nicolescu – chitară solo, Patrik Daia – chitară bas, Cristian Oprișiu – clape, Adrian Bogus – tobe.
Al doilea recital aparține lui MARCIAN PETRESCU, alături de invitați surpriză, el ne va prezenta noul său album de studio, care a fost lansat pe 26 ianuarie 2023. A treia formație căreia îi va aparține scena este JIMI EL LACO & FRIENDS (RO). Alături de Jimi la chitară solo, pe scenă vor mai urca: Paul Negoiță – voce, Vlady Cnejevici – clape, Vlady Sateanu – chitară bas, Ovidiu Condrea – tobe.

Ultima zi a festivalului îi va avea în deschidere pe ciucanii din SZABÓ ZSOLT BAND FEAT. SZABÓ BENCE JR. Din aceasta fac parte: Szabó Zsolt – hammond b3, Arnold Müller – chitară, Tamás Barabás – chitară bas, Somu George – saxofon, Norbert Debreci – tobe și invitatul special la clape, talentatul Szabó Bence Jr., fiul lui Szabó Zsolt. Al doile recital va fi susținut de EUGEN CAMINSCHI & BOGY NAGY, care alături de invitați surpriză ne vor prezenta noul lor album intitulat “Good Times” A treia formație căreia îi va aparține scena este SPONTÁN BLUES BAND din Ungaria, trupă care cum și numele îi definește, s-a format spontan. Membri trupei sunt muzicieni cunoscuți, care cântă în diferite formule. În ceea ce privește profilul lor muzical, blues-ul clasic este punctul de plecare. Trupa crează aranjamente muzicale în limba engleză și în plus, propriile lor piese în limba maghiară. Membri trupei fiind: Maros Miklós – voce, Hubai Hunor – voce, Sass Ádám – chitară, Sánta Zoltán – chitară, Rádi Tamás – hammond b3, Bakó Árpád – chitară bas, Belicza András – tobe.

Începînd cu orele 23:30, în fiecare dintre cele 3 seri de festival, la Camping Tușnad, cei de la NIGHTLOSERS vor întreține atmosfera alături de ceilalți artiști prezenți la festival.
Să nu uităm nici de GASTRONOMIA, doar este vorba despre Gastro Blues…
Pe 03 și 04 iunie, în intervalul orar 10:30 – 14:30, vor fi organizate CONCURSURI DE GĂTIT LA CEAUN cu echipe formate din artiști, membrii staff-ului și publicul participant. La final vor putea fi degustate atât preparatele pregătite, cât și diverse sortimente de vin potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierii festivalului.

Și la această ediție, festivalul va găzdui o EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE, cu imagini din edițiile anterioare, precum și o serie de WORKSHOPURI TEMATICE, de inițiere în tainele bluesului.

Așa cum v-am obișnuit deja, PAPA LA ȘONI revine la Băile Tușnad cu celebrele sale ceaune, unde timp de 3 zile va găti pentru toți pofticiosii. Nu vor lipsi din festival preparatele specifice zonei, cum ar fi gulașul, kürtőskalács-ul sau langoșii, la final ne putem cu toții îndulci cu mai multe sortimente de ciocolată artizanală de la Krausz Handmade Premium Chocolate.

REDESCOPERĂ! – valorile naturale și culturale…
 GUSTĂ! – din preparatele tradiționale…
ÎNCEARCĂ! – activități și evenimente ce oferă trăiri autentice…
din destinația ecoturistică Băile Tușnad și Împrejurimile

Sub brandul DESCOPERĂ ECO-ROMÂNIA, Băile Tușnad și Împrejurimile face parte din cele 7 destinații de ecoturism ce ofertă numeroase produse și servicii care sunt disponibile pentru iubitorii de natură și experiențe autentice, cum ar fi mișcarea în aer liber sau mâncarea tradițională.

Mai multe detalii despre festival: www.tusnadfest.ro și pe https://www.facebook.com/TusnadGastroBluesFest
Mai multe detalii despre cum poți să-ți planifici o vacanță ecoturistică în destinație: www.bailetusnad.eco

Best WordPress Themes