Coș

Tango meets Gypsy Music -Select Quartet (Filarmonica din Chisinau)

Tango meets Gypsy Music -Select Quartet (Filarmonica din Chisinau)

Locatie eveniment: Sala consiliului Judetean Buzau
Adresa: Blv. Nicolae Bălcescu, Buzău

Biletele pot fi achizitionate online aici, la următoarele prețuri:
– 80 lei – Bilet cu loc categoria I
– 65 lei – Bilet cu loc categoria II

Atentie: Se pune în vânzare un număr limitat de bilete! Întrucât capacitatea sălii este redusă cu 50%, nu este nevoie să prezentați la intrare dovezi ale vaccinării sau alte documente.

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui Astor Piazzola, Adrenalitera vă invită la un concert de excepție susținut de SELECT QUARTET format din membrii Filarmonicii Naționale din Chișinău, printre care Mihail Agafița, dirijorul Filarmonicii și Viorica Agafița, prim-violonist.

Programul dorește să prezinte interferențele muzicale dintre popoare.
Țiganii, fiind un popor nomad, au transmis influențe culturale de la o națiune la alta pe distanțe mari. În același timp, muzicienii lor au adus influențe în propria lor cultură, asimilând elemente din culturile popoarelor în care au trăit.
Pe de altă parte, tangoul s-a născut și el dintr-un amalgam de culturi diferite, precum dansuri spaniole, cântece italiene, ritmuri africane, tradiții populare creole, sentimentalismul evreiesc, chiar și școala violonistică franceză.
La un moment dat, aceste două culturi s-au întâlnit, ceea ce a provocat noi curente și stiluri muzicale interesante.

Unul dintre marii compozitori ai lumii care a înțeles și exploatat tot acest amalgam impresionant de influențe a fost Astor Piazzola (1921-1992). Celebrele sale Libertango, Adios Nonino, Oblivion sau Anotimpurile sunt tocmai rezultatul acestor confluențe revelatoare.

În acest concert „răcoritor” (la propriu și la figurat, sala dispune de aer condiționat) veți asculta cele mai reprezentative piese ale acestei mișcări, compoziții aparținând lui Piazzola, dar nu numai, în interpretarea și orchestrația originală Select Quartet.

Întrucât capacitatea sălii este redusă cu 50%, nu este nevoie să prezentați la intrare dovezi ale vaccinaării sau alte documente.=================================

*Toate prețurile includ taxele locale și includ taxa de ticketing.

Best WordPress Themes