Coș

Sub zodia Mariei @ Sala Gloria

Sub zodia Mariei @ Sala Gloria

? Data: 26.05.2023 / ? Ora: 19:30
?
Locatie: Sala Gloria, Bucuresti
? Adresa: Str.Bucovina 6, Sect.3
Eveniment FaceBook

Biletele pot fi achiziționate de pe www.AmBilet.ro la următoarele prețuri:
79 lei – Cat I (in primele randuri)
59 lei – Cat II
39 lei – * pt Elevi/studenţi/pensionari (pentru aplicarea reducerii la achizitie se introduce codul cupon #REDUCERE) Reducerea este valabila doar pentru locurile biletelor din Categoria II.
* La acces se prezinta carnetul de elev/student sau cuponul de pensie.
* Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare. Taxa de procesare nu este returnabila.
HARTA locurilor in sala, alege locurile aici ?

? SUB ZODIA MARIEI RENAȘTE, într-o nouă formulă scenică! Este un spectacol identitar care plange pentru a certa și ceartă pentru a trezi.

Un spectacol de la care nu ieși relaxat ci răvășit, ca un răzor în care ai semănat ceva. Un spectacol de „reconvertire” la istorie și identitate națională. Un spectacol al înălțării, ca o rugăciune care se rostește în genunchi. De altfel, „Sub Zodia Mariei” chiar va începe cu RUGĂCIUNEA CĂTRE SFÂNTA MARIA, scrisă de Mihai Eminescu.
S-au scurs 6o de ani de la plecarea artistei pe care Brâncuși a numit-o Pasăre Maiastra` și de aceea, spectacolul revăzut și adaugit, are o parte mult mai consistentă, că un omagiu adus Mariei Tanase.
Spectacolul „Sub zodia Mariei” este o poveste cantată și rostită despre câteva Marii importante, începând cu Fecioara Maria, continuand cu prințesa bizantină Maria de Mangop, care a devenit a noastră, plătind supremul preț din însoțirea cu domnitorul Ștefan cel Mare. Apoi Regina Tuturor Românilor, Maria, care a știut să joace bine cartea României la Curțile Europei, a îmbrăcat haina militară atunci când ostașii Armatei Române aveau nevoie de îmbărbătare și a iubit România – țara ei de adopție, mai presus de orice. Și am mai avut, noi, românii, o Marie care a știut să ducă în lume frumusețea cântecului popular românesc pe numele ei Maria Tănase.

Povestea Mariilor începe cu cea care a închegat povestea și care poartă același nume, Maria Gheorghiu. I s-au alăturat în realizarea acestor povești cu valoare emblematică Jezebel, actorul Nicolae Jelescu și muzicianul Radu Grațianu, într-un concept și după un scenariu semnate de Miron Manega, în regia lui Ioan Cărmăzan.

.

Best WordPress Themes