Coș

MAutohton #2 |  GRAIU@ Oradea, MA hub

Locatie eveniment: MA hub, Oradea
Adresa: Parc I.C.Bratianu 58A, Oradea

Biletele pot fi achizitionate de pe www.AmBilet.ro :
Normal Ticket: 25 lei
Studenți/Elevi: 15 lei (cu carnet de elev/student)
*Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare. **Taxa de procesare nu este returnabila.

=================================================
🎵 👉 MAutohton #2 | GRAIU
📅 Data: VINERI, 23 SEPTEMBRIE 2022 / 🕢 Ora: 18:00
📌 Locatie: MA hub, Oradea
Eveniment: Facebook

Seria MAutohton, dedicată artiștilor, artizanilor și producătorilor locali, continuă cu trupa cât se poate de „MAutohtonă” GRAIU și un simpatic duo de producători orădeni de bere artizanală, prezentând al lor proaspăt Twin Suns Brewing.

–––––

[TWIN SUNS BREWING] LOCAL CRAFT BEER FOR THE LOCALS
Berea este ceea ce facem și ne place!
Mica noastră fabrică de bere Twin Suns s-a născut în 2021 ca rezultat a pasiunii pentru berea artizanală. Producem beri artizanale de calitate folosind cele mai bune ingrediente tradiționale și cele mai bune tehnici de fabricare atât vechi, cât și noi. Deși Twin Suns Brewing a fost înființată în anul 2021, pasiunea noastră pentru berea artizanală s-a născut cu mulți ani în urmă. Deja în anul 2016 începusem să facem bere acasă, folosind „echipamente” improvizate de noi. Suntem doi prieteni buni, care am experimentat producerea berii în condițiile cele mai puțin costisitoare, furnizând tuturor prietenilor noștri beri făcute după rețete în continuă dezvoltare. Între timp am adunat feedback, am învățat mult, iar acum suntem aici, împărtășind pasiunea noastră cu voi prin Twin Suns brewing.

–––––

[GRAIU] O fuziune în sunet și în spirit între romanități orientale și moșteniri afro-americane, aduse în contemporan sau despre rădăcini ramificate atât de profund încât se întâlnesc. Pentru că graiul este elementul de bază al limbii, depozitarul rădăcinilor noastre culturale, ne arată de unde venim și da, în afară de limbă, graiurile sunt și muzică și cânt, arhetipuri mentale și sonore, sunt ritual și catharsis, izvorâte din cel mai visceral și sincer strat al ființei noastre.

GRAIU reinterpretează organic muzici în graiuri din ceea ce poate unii am auzit la școală că sunt dialectele istorice românești (două din ele pe cale de dispariție): aromâna, meglenoromâna, istroromâna și, desigur, dacoromâna (româna standard nord-dunăreană), într-o oglindă tematică și sonoră cu muzica tradițională în graiul afro-american de dinaintea blues-ului și jazz-ului.
GRAIU este cu și despre muzică ce nu a fost creată în scopuri de divertisment. Un act de rememorare a unui patrimoniu cultural ce altminteri dispare împreună cu comunitățile tradiționale care l-au creat. Explorând convergențe aparent improbabile, GRAIU își datorează existența unei revelații despre cum oamenii își pot vărsa sufletul la fel într-o doină maramureșeană, un cântec polifonic aromân și un field-holler afro-american.

S-ar putea să îi recunoașteți de la Straiță Plină și Rocktoberfest 2021, iar pe lângă acestea proiectul numără apariții la festivaluri și evenimente culturale precum Concerte pe Acoperiș la Filarmonica Sibiu, Embargo Fest, Buzău International Arts Festival, Roland Jazz Festival, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Ziua Iei la Muzeul ASTRA Sibiu, Tam-Tam Festival, 7 IN 7 Art Festival, Bluzău – Blues, Jazz and anything else Festival, Enescu – Orfeul Moldav la Filarmonica Mihail Jora Bacău, Ziua Minorităților Naționale la Filarmonica de Stat Sibiu, Festivalul Internațional de Folclor București – și colaborări cu Institutele Culturale Române din București, Berlin și New York, Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, Aluniș Art Center, Centrul Cultural ”Theodor Burada” Constanța, la care se adaugă evenimente independente, printre care un concert conceptual de mare succes la Teatrul Național București

Componență :
Alina Ciolcă – vocals, tambourine
Mac Marian Aciobăniței – electric guitar
Adrian Chepa – percussions, bass, Jew’s Harp GRAIU, Iulie

https://www.facebook.com/TrupaGraiu

https://www.youtube.com/channel/UCudqOzB8VM5fqAybXjTlUSg

Best WordPress Themes