Coș

Marius Luca’s Organic Noise Experiment @ The Pub


Data: 28.09.2023 / Ora: 20:00
Locatie: The Pub Univestitatii
 Adresa: Bd. Regina Elisabeta 9, Sector 3
Eveniment Facebook
Filters Sort results
Reset Apply
Tip bilet
Cantitate
Pret
Comand
Acces 28.09.23
Max: 100
Min: 1
Step: 1
48,00 lei
Preturi si detalii despre categoriile de bilete:
48 lei – 40 lei – Acces presale (reducere pentru primele bilete)
48 lei – Acces normal
Locurile sunt limitate si se vor aloca in ziua evenimentului in functie de sosirea in locatie.
*Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare.
**Taxa de procesare nu este returnabila.
__________________________

Marius Luca’s Organic Noise Experiment la The Pub Universității, pe 28 septembrie 2023: De la O.N.E. la A1
Toamna aceasta Marius „Bubu” Luca, muzicianul „O.N.E.” (organic, zgomotos și experimental) revine cu un recital semi-unplugged, în care chitara, slide-ul, muzicuța, și vocea se alătură arsenalului impresionant de efecte și pedale pentru a reda versiuni noi, pe cât de experimentale, pe atât de captivante, ale unui repertoriu deopotrivă vechi și nou.
Cunoscătorii de muzici bune știu despre ce este vorba: „Bubu” Luca este, printre altele, membru fondator al formației Compact, fost membru al formației Metropol, cu care a colindat țara în lung și în lat și a scos unul din discurile fanion ale hard & heavy-ului românesc. Mai mult, rockerii îl știu ca lider, vocalist și chitarist al grupului Metrock, care, în mai puțin de doi ani de existență, a marcat o generație întreagă de fani rock și viitori muzicieni. În ciuda repertoriului de invidiat, acumulat la o vârstă la care cei mai mulți încă își prind degetele în corzi, Luca a lăsat plaiurile românești, încorsetate de un regim prea opresiv, și s-a stabilit în 1982 în Canada, de unde a luat-o de la capăt, fidel mereu crezului că „it’s a long way to the top, if you wanna rock ‘n’ roll”. După multe trupe, proiecte și peripluri, Marius Luca s-a dedicat de mai bine de un deceniu unui proiect, care îl definește și care continuă să îl provoace: Organic Noise Experiment / O.N.E.
Experimentul organic și zgomotos a cunoscut până acum multe forme și formule: de la power trio electric și electrizant, la wonder duo reorchestrat experimental, până la o călătorie aparent solo, dar care s-a dovedit chintesența proiectului O.N.E. Dincolo de instrumente și de voce, dincolo de muntele de efecte sintetizate, mini-orchestra sonoră care este Marius Luca are nevoie doar un singur ingredient magic, pe care știe să îl sintetizeze cel mai bine: feedback-ul publicului, mereu altfel, dar întotdeauna entuziast.
Ce se va cânta? Din nou, connoisseur-ii Experimentului organic zgomotos vor recunoaște piese Compact, Metropol, Metrock, compoziții mai vechi ale lui Luca, dar și piese noi. Toate reorchestrate, cu un sunet modern, dar care păstrează vibe-ul fie mai de odinioară, fie mai de acum, care le-a făcut să ajungă mereu acolo unde au fost sortite de la bun început: la cei care trăiesc și simt muzica bună.
Experimentalul organic Luca rămâne tot pe drum, ca un jolly rocker și un outrider care este. Uneori nostalgic, alteori regăsit, parte din diaspora, dar întotdeauna bucuros să își regăsească vatra, „Bubu” Luca vine de departe să cânte despre jungle de beton și jubileuri rock ‘n’ roll. Fanii mai vechi sau mai noi deja au recunoscut câteva din titlurile pieselor care au primit o nouă haină acustic-electrică, în această nouă aventură a unui om aflat veșnic în drum spre vârf.
Dacă este, însă, un element de altceva care a fost mereu prezent la toate concertele O.N.E. de până acum acela rămâne reacția celor care de-abia acum descoperă muzica experimental organică și zgomotoasă pe care Marius Luca o aduce de pe un continent pe altul. După ani și ani de urmărit concertele sale, nu cred că e deloc o exagerare să afirm că un concert live O.N.E. este o experiență care trebuie trăită pentru a fi crezută. După aproape jumătate de veac, muzica live rămâne la fel de puternică și convingătoare. Pentru cei deja inițiați, ea confirmă; pentru cei noi, ea descoperă alte drumuri prin jungla sunetelor.
Și ce loc putea fi mai potrivit pentru un concert de muzică bună și spirit rock decât The Pub Universității, în inima Bucureștiului organic și zgomotos? Pe 28 septembrie, Organic Noise Experiment, proiectul metrocker-ului Marius Luca, revine în centrul muzicii bune și al atenției degustătorilor de muzici și timpuri alese. De neratat!
Text promo de Claudiu Oancea
Rezervari si informatii: 0728843782 sau www.the-pub.ro
Best WordPress Themes