Coș

KineDok | Procesul Anei | Q&A w/ Mariam Jachvadze & Tamara Mshvenieradze

KineDok | Procesul Anei | Q&A w/ Mariam Jachvadze & Tamara Mshvenieradze@ MA hub Oradea

? Data: 27 mai 2023  / ? Ora: 20:00
? Locatie: MA hub, Oradea
Adresa: Parc I.C.Bratianu 58A, Oradea
Eveniment: Facebook

Biletele pot fi achizitionate de pe www.AmBilet.ro :
Normal Ticket: 30 lei
Studenți/Elevi: 15 lei (cu carnet de elev/student)
*Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare. **Taxa de procesare nu este returnabila.
==================================================
? ? ? Procesul Anei / Ana’s Trial
Georgia, 2023, 43 min
Regia: Mariam Jachvadze, Tamara Mshvenieradze

TRAILER

Sâmbătă, 27 mai, deschidem noul sezon de proiecții în grădina MA hub odată cu lansarea celei de-a 9 ediții KineDok cu documentarul “Procesul Anei”, în prezența regizoarelor Mariam Jachvadze și Tamara Mshvenieradze, care vor participa la un dialog deschis cu publicul, moderat de Răzvan Marchiș.

SINOPSIS
Dacă legea este ceea ce fundamentează statul, în ultimii 30 de ani de când și-a revendicat independența, Georgia a fost fundamentată doar prin legi scrise de bărbați. În această lume, femeile au luptat pentru drepturile și viețile lor, libertate și independență, locuri de muncă și carieră. Și sunt forțate constant să demonstreze că le merită. „Procesul Anei” spune povestea unei avocate tinere și puternice, care contestă un sistem creat de parlamentari bărbați. Ea protejează drepturile și câștigă cazuri pentru oameni care, fără ea, ar avea puține șanse să primească o zi în instanță. Cu toate acestea, prețul oricărui eșec este potențialul de a cauza daune în viitorul a sute de femei, copii, bătrâni și persoane cu dizabilități. Dură și neînfricată, Ana însăși trebuie să supraviețuiască în această societate masculină. În calitate de candidat la funcția de Avocatul Poporului al Georgiei, ea trebuie să fie evaluată și aprobată de parlamentari bărbați. Asistând la succesele și eșecurile Anei, publicul află despre principalele provocări politice și sociale cu care se confruntă țara.

REGIZOARE
Mariam Jachvadze are peste 10 ani de experiență în domeniul audiovizual și mass-media. A absolvit Facultatea de Media, Arte și Design la Universitatea din Westminster, Londra. Mariam a lucrat pentru televiziunea publică din Georgia ca reporter video și producător al unui talk-show săptămânal. S-a alăturat platformei de storytelling multimedia Chai Khana ca manager de producție media în 2019. Crede în puterea poveștilor vizuale și a fost întotdeauna pasionată de a spune povești care contează. Mariam Jachvadze are experiență internațională de jurnalist și producător independent pentru BBC, The Wall Street Journal și Vice News. Este co-fondatoare și membră a KSELI, o rețea de organizații care militează pentru revitalizarea cinematografelor și a spațiilor culturale abandonate din Georgia.

Tamara Mshvenieradze a lucrat în ultimii 10 ani pentru televiziunea publică din Georgia, în calitate de producător și reporter. Ea este, de asemenea, cercetător și producător independent, cu experiență în diverse producții și platforme media locale și internaționale. Recent, a colaborat la documentarul Taming the Garden, de Salomé Jashi, în calitate de cercetător și uneori ca regizor secund. Scurtmetrajul său, Life of Her Own, co-produs cu Chai Khana, a avut premiera la Festivalul de Film Documentar CinéDOC Tbilisi și a primit două premii, inclusiv premiul special al juriului Focus Caucasus. În 2017, ea a co-fondat compania de producție Act Media, axată pe film documentar și producție multimedia cu impact social. Tamara este co-fondatoare și membră a KSELI, o rețea de organizații care militează pentru revitalizarea cinematografelor și a spațiilor culturale abandonate din Georgia.

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

_______
Organizator local: MA hub
Organizator național: Asociația One World Romania

Parteneri: Institute of Documentary Film (Republica Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Chai Khana (Georgia)
Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei
Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania

Online: www.kinedok.net/ro | www.oneworld.ro | www.mahub.ro
Facebook: www.fb.com/kinedokromania
Instagram: www.instagram.com/kinedokromania

.

* Copiii cu vârsta până în 7 ani au acces gratuit – cu însoțitor posesor de bilet/abonament valabil.

Best WordPress Themes