Coș

KineDok* | Impinge – Trage/ Push –Pull

Locatie eveniment: MA hub, Oradea
Adresa: Parc I.C.Brătianu 58A, Oradea

Biletele pot fi achizitionate online aici:
Normal acces: 20 lei
Studenți/Elevi/Pensionari: 10 lei (cu carnet de elev/student/talon pensie)
Taxa de procesare: 1.5 lei/bilet

👉 Sambata 18 septembrie ora 17:00 la MA hub Oradea:

Împinge – Trage/ Push –Pull | 2020 | 60 minute
Regie: Neven Hitrec
Producător: Jure Bušić
Montaj, sunet: Slaven Zečević
Imagine: Boris Poljak
Muzica: Tihomir Vrbanec, Viktor Grabar, Vedran Mazuranic

Sinopsis
O familie, un copil de nouă ani și un curriculum neadecvat pentru școala generală. Biroul pentru efectuarea temelor devine scena unei drame familiale tragic-comice. Cine va ceda primul sub povara „cunoașterii”? Părinții grijulii sau copilul lor egocentric?

Premii și festivaluri
SEE Film Festival 2020 – cel mai bun documentar
The Stone Flower Youth Film Festival 2020- mentiune
Stourbridge Film Festival 2021 – mentiune
ZagrebDox Festival 2020

Bio regizor
Neven Hitrec, născut în 1967, în Zagreb, Croația a absolvit Facultatea de regie în cadrul Academiei de arte dramatice din Zagreb și a regizat numeroase documentare și reclame. Munca lui a fost recunoscută în 1993 cu premiul Vladimir Nazor, o mare onoare a țării lui. Documentarele Hall Room (1993) și 730 Days Later (1993) au fost proiectate în New York în 1996 ca parte a unei retrospective a celor mai bune filme croate și în timpul aceluiași an o selecție de documentare au fost proiectate la Galeria de artă modernă din New York. Filmul său Mother of God (1998) a primit marele premiu, premiul pentru cea mai bună actriță si premiul pentru cel mai bun actor la Pula Film Festival.

Presă
HAVC – Centrul audiovizual croat “Hitrec și Jokić vor introduce spectatorii în lumea educației de ambele părți – formală și structurală, personală și familială. „M-a interesat modul în care un sistem educațional croat rău afectează familia, când părinții obosiți trebuie să facă față unor noi ore de lucru după programul lor de lucru, al pedagogilor și al profesorilor pentru copiii lor. Condiția era să găsim un copil inteligent și capabil care să ofere o rezistență constantă la aceste eforturi. un reprezentant real al generației sale, pentru care o tabletă și un telefon mobil sunt mai importante decât orice „, a declarat regizorul filmului Neven Hitrec.”

*KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

* Copiii cu vârsta până în 7 ani au acces gratuit – cu însoțitor posesor de bilet/abonament valabil.
*Toate prețurile includ taxele locale și includ taxa de ticketing.

Best WordPress Themes