Coș

KineDok | Distanta dintre mine si mine

KineDok | Distanța dintre mine și mine

Locatie eveniment: MA hub, Oradea
Adresa: Parc I.C.Brătianu 58A, Oradea

Biletele pot fi achizitionate online aici:
?Acces normal:20 lei (limita 20 de locuri)
Studenți/Elevi/Pensionari: 10 lei (cu carnet de elev/student/talon pensie)
ATENTIE locurile sunt limitate la 20!
Taxa de procesare: 1.5 lei/bilet

Distanța dintre mine și mine | 2019 | 89 minute
Regie: Mona Nicoară, Dana Bunescu
Producătoare: Ada Solomon, Mona Nicoară, Diana Păroiu, Alexandru Solomon
Montaj, sunet: Dana Bunescu
Imagine: Ovidiu Mărginean și Rudolf Costin
Muzica: Nina Cassian
Concepția grafică, efecte vizuale și generice: Șerban Jipa

!! Accesul se face în acord cu reglementările oficiale (pers. vaccinate (schema completă) cu cel puțin 10 zile în urmă sau care pot dovedi că au trecut prin boală și sunt în intervalul 15-180 de zile de la confirmare). Purtarea măștii e obligatorie cf. reglementărilor.

Miercuri, 20 octombrie, de la ora 19:00, Dana Bunescu*, co-regizoare a documentarului ce urmează a fi proiectat, va fi prezentă spre a-l introduce, iar după vizionare va participa la un Q&A deschis cu publicul.

Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are și cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru nou-instalatul regim stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, sfârșind într-un exil nedorit la New York în 1985. Un film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea actuală și narațiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate. Sunt dezvăluite astfel dileme etice și estetice care sunt parte din trecutul, dar și viitorul nostru.

Premii și festivaluri
Les Films de Cannes à Bucarest 2018 – Premiul Publicului
Trieste Film Festival 2019 – Documentary Competition

*(bio regizoare)
Dana Bunescu primește Ursul de Argint la Berlin în 2017 pentru cea mai bună colaborare artistică după ce editează „Ana, dragostea mea” (Călin Peter Netzer) și contribuie la coloana sonoră a filmului „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” de Andrei Ujică.
Mona Nicoară este o activistă și regizoare a documentarului multipremiat „Școala noastră” (2011), despre un grup de copii rromi din Transilvania, creat împreună cu Miruna Coza-Cozma.

*Toate prețurile includ taxele locale și nu includ taxa de ticketing.

Best WordPress Themes