Coș

ŞAMANIK by Jezebel @ Sala Gloria

?Data: 23.04.2023 / Ora: 20:00
📌 Locatie: Sala Gloria, Bucuresti
🏠 Adresa: Str.Bucovina 6, Sect.3
📧 Eveniment FaceBook

HARTA locurilor in sala, alege locurile click aici →
Prețuri și detalii despre categoriile de bilete:
95 lei – Cat I (in primele randuri)
75 lei – Cat II
50 lei Cat II – * pret pt Elevi/studenţi/pensionari (pentru aplicarea reducerii la achizitie se introduce in cos codul cupon #REDUCERE) Reducerea este valabila doar pentru locurile biletelor din Categoria II.
* La acces se prezinta carnetul de elev/student sau cuponul de pensie.
Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare. Taxa de procesare nu este returnabila.
___________________
⭐🎉🎧 Universul întreg a luat naștere din reverberația cuvântului divin.
Totul este sunet, curgător și multicolor, modelând nenumărate forme și chipuri.
Din cele mai îndepărtate vremuri, dorul de Dumnezeu a fost exprimat prin cântece sacre și înălțătoare, menite să genereze o punte de comunicare cu tărâmurile de dincolo de vălurile aparenței.

Marile civilizații străvechi cunoșteau puterea transformatoare, creatoare și profund vindecătoare a sunetului impregnat cu energie și cu intenție, care acționează asupra centrilor energetici din corpul nostru subtil, făcând întreaga noastră ființă să înflorească precum un lotus cu 1000 de petale de lumină pură.
Corpul nostru este 70% apă, iar această apă se infuzează cu rezonanța și cu proprietățile sunetelor vindecătoare, care ne readuc corpul la starea naturală de armonie și echilibru.

ȘAMANIK” – Această fascinantă incursiune muzicală, vizuală și dinamică – – prin 10 peisaje sonore din culturi străvechi trezește amintirea unor spații ancestrale impregnate în memoria noastră celulară, ne poartă într-o călătorie miraculoasă pe valurile luminoase ale oceanului de extaz, adâncindu-ne într-o stare meditativă în care ni se deschid porțile imaginației și ale intuiției către sferele mai înalte.
Urmează-ți cântecul lăuntric și vino să te delectezi cu ritmuri atemporale, atât de familiare sufletului tău, cu dansuri ritualice, îmbătătoare și eliberatoare, care te vor transpune dincolo de mintea rațională, direct în realitatea esențială, acolo unde se găsește izvorul ințelepciunii, al creativității și al cunoașterii autentice.

Întregul univers se află într-o permanentă rotație, animat de curgerea neîncetată a forței vieții, iar misticii sufi au conștientizat acest cântec nesfârșit ce însuflețește dansul atomilor, al planetelor, al galaxiilor și, ca urmare, au dezvoltat o formă de meditație dinamică menită să armonizeze omul cu ritmurile universului. Așa a apărut dansul Extatic al dervișilor rotitori, practicat de sute de ani în Orientul mijlociu, atât de către bărbați, în mod public și Exoteric, cat și de către femei, în mod ascuns și Ezoteric, cu toții fiind autentici căutători și căutătoare de contopire cu Preaiubitul Divin.

Universul vibrațiilor, de la armonia notelor muzicale la percuția desenelor in nisip, reprezintă o incantație care poate vibra in imagini desenate și impostate la unison. Toate curg prin vocea lui Jezebel, prin rotația extatică a Aalimei și scenariile din filmele proiectate cu har de către sand artistul Mariana Pachis. Combinația aceasta unică este proiecția lumilor interioare inspirate, ce capată formă si se reflectă magic, aidoma unor hieroglife desenate în taina inspirată, divinatorie.

JEZEBEL
O artistă cu o voce unică, compozitoare și totodată, yoghin cu o bogată experiență, devenită instructor internațional, cu un nume învăluit de mister, Jezebel, care abordează genuri muzicale diferite – de la clasic la folclor românesc, trecând prin jazz, fado, tango argentinian, folclor mexican, ritmuri cubaneze ori spaniole, chansonetă și muzică românească din perioada interbelică, vă propune o incursiune în spațiul ezoteric, shamanism, un peripluu prin curente religioase și culturi străvechi., un spectacol terapeutic, cu profunde valențe vindecătoare.

AALIMA – Sara Esterabadeyan (DERVIȘ rotitor)
…este nevăzătoare din naștere, însă dintotdeauna a simțit cum prezența divina o ghidează și o inspiră să privească prin ochiul inimii și să perceapă clipă de clipă esența, dincolo de aparențe. A studiat majoritatea tradițiilor spirituale, de la Budism la Kabala, de la Reyki la Creștinism Mistic, iar calea pe care a ales sa o urmez este Sufismul. Face parte dintr-un străvechi lineaj feminin al dervișilor rotitori, puțin cunoscut publicului larg.

MIHAELA VOSGANIAN – voce, tobă șamanică gonguri și boluri tibetane
Compozitor, performer și teoretician, doctor în muzică și coordonator de doctorat, Mihaela Vosganian a absolvit secția de compoziție – clasa Myriam Marbe la Universitatea de Muzica București – unde în prezent este profesor universitar (compoziție, polifonie) și cooerdonator de doctorat la UVT. Membru în Comisia simfonica și Consiliul UCMR și Președinte ARFA, de curând este și membru în European Academy of Science and Art.
Distinsă cu premii naționale și internaționale de compoziție, Mihaela Vosganian este preocupată de zona de confluență a culturilor tradiționale și de sincretismului artelor, la nivel de limbaj muzical și arhetipal și în același timp de avangarda tehnologică sonoră și vizuală.
Mihaela Vosganian este totodată promotoarea trans-realismului arhetipal în artele spectacolului, o noua orientare estetică spirituală, descrisă în cartea aferentă publicată în 2020, care își propune, pe de-o parte să reitereze funcțiile arhetipale ale artei – funcția ritualica, cathartica, taumaturgică și extatică, iar pe de altă parte, să exprime o noua formă a supra-realului, denumită de autoare trans-realul, rezultată din explorarea stărilor de conștiință extinsă.

MARIABA PACHIS – sand artist, scenograf, regizor
Primul autor de Sand Art din lume, prima autoare de Artă Cinetică folosind lichid magnetic, desenând în orice pulbere – sare, cafea, zahăr, făină etc. – Mariana Pachis are un palmares foarte bogat de proiecte din toate domeniile artei vizuale și nu numai, precum și un impresionant număr de premii naționale și internaționale. Este un artist complet și complex, plin de har, care aduce frumusețea în ceea ce realizează, insinuîndu-l în mintea și sufletul oamenilor.

CRISTIAN DRÎMBÂ – instrumentist
A studiat la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti.
Este un multi-instrumentist cu o experienta de peste 15 ani (instrumente de suflat – fluiere ciobanesti, caval, tilinca, bansuri, quena, kaval turcesc, fluiere native americane, instrumente de percutie – djembe, darbuka, bongos, dholak, udu, toba shamanica, frame drum, instrumente cu coarde – chitara, chitara bass, bouzouki, cobza, instrumente electronice – looper, sintetizatoare, groove box).
A avut colaborari cu diverse trupe punk si rock alternativ, concerte pe diverse scene si festivaluri (SummerWell, Electric Castle), cu artisti din scena muzicii electronice si hip hop, dar si cu artisti din scena muzicilor traditionale romanesti, organizare de workshopuri de dans și muzică. De asemenea a colaborat cu artiști si facilitatori de ateliere de yoga, kirtan și mantre, baie de sunete, muzică ambientală, organizare retreaturi și workshop-urisi cu artiști de muzică si performance act-uri improvizate, participare la workshop-uri și ateliere.

COSMO – percuționist
Născut în zona Dudești a Bucureștiului, Cosmo este un percuționist consacrat al proiectelor balcanice din București, concertând inclusiv cu muzicieni turci, lăutari și artiști din zona electronică. A colaborat cu nume precum – Gipsy Casual, Mahala Rai Banda, Loredana, Balkan Taksim.

AMMAR ALNAHHAS – pictor
Ammar Alnahhas trăiește și lucrează la București din 2006. A absolvit Facultatea de Arte Plastice a Universității din Damasc, Siria și a fost membru al Asociației de Arte Plastice din Siria. Din 2021 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Este laureat al multor premii și distincții: 2006 CHEIA VECHIULUI TROFEU DAMASC, Damasc, Siria, 2006 Expoziția VECHIUL DAMASC „tablouri”, Damasc, Siria, 2004 Expoziție FEMEI ORIENTALE „sculpturi”, Damasc, Siria. Iar lucrările sale se află în colecții din Siria, România, Dubai, Iordania, Italia, Spania, Liban, Kuweit, Franța, SUA, Rusia, Turcia, Grecia, Republica Moldova, Danemarca, Olanda, Marea Britanie, Germania, Austria, Elvetia, Egipt.

Best WordPress Themes