Coș

Jezebel & Aalima – Hierogamie Incantatii
EVENIMENTUL A FOST ANULAT📆 Data: 20.10.2023 / Ora: 20:00
📌 Locatie: Sala Gloria, Bucuresti
🏠 Adresa: Str.Bucovina 6, Sect.3
📧 Eveniment FaceBook

HARTA locurilor in sala, alege locurile click aici → 

Prețuri și detalii despre categoriile de bilete:
95 lei – Cat I (in primele randuri)
75 lei – Cat II
55 lei Cat II – * pret pt Elevi/studenţi/pensionari (pentru aplicarea reducerii la achizitie se introduce in cos codul cupon #REDUCERE) Reducerea este valabila doar pentru locurile biletelor din Categoria II.
* La acces se prezinta carnetul de elev/student sau cuponul de pensie.
Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare. Taxa de procesare nu este returnabila.
______________________________

Concert concept: Hierogamie. Incantatii
Adevărata Iubire se află în liniștea inimii. Pentru a accesa această Iubire este necesar să învățăm să ne mișcăm dincolo de capriciile simțurilor și de sporovăiala neîncetată a minții care judecă. Incantațiile, aidoma mantrelor ori meditaiei sau rugăciunii, reușesc să facă mintea să tacă și dau o șansă sufletului să ne spună cine este cu adevărat. Muzica ce curge prin prin ființa flaut golită de ego va relata extazul, fericirea, beatitudinea, va exprima Divinul. Ceva de dincolo va fi perceput, ceva necunoscut va intra în cunoscut. Este un fenomen atât de adânc, încât nu poate fi exprimat prin cuvinte, ci doar, intr-o anumită măsură, prin cânt – nu ceea ce se cânță, ci felul în care se cânță – și prin dans ritualic.
Întregul univers se află într-o permanentă rotație, animat de curgerea neîncetată a forței vieții, iar misticii sufi au conștientizat acest cântec nesfârșit ce însuflețește dansul atomilor, al planetelor, al galaxiilor și, ca urmare, au dezvoltat o formă de meditație dinamică menită să armonizeze omul cu ritmurile universului. Așa a apărut dansul Extatic al dervișilor rotitori, practicat de sute de ani în Orientul mijlociu, atât de către bărbați, în mod public și Exoteric, cat și de către femei, în mod ascuns și Ezoteric, cu toții fiind autentici căutători și căutătoare de contopire cu Preaiubitul Divin.
Universul vibrațiilor, de la armonia notelor muzicale la percuția desenelor in nisip, reprezintă o incantație care poate vibra in imagini desenate și impostate la unison. Toate curg prin vocea lui Jezebel, prin rotația extatică a Aalimei și scenariile din filmele proiectate cu har de către sand artistul Mariana Pachis. Combinația aceasta unică este proiecția lumilor interioare inspirate, ce capată formă si se reflectă magic, aidoma unor hieroglife desenate în taina inspirată, divinatorie.
In foaierul sălii veți putea admira minunata expoziție a pictorului Ammar Alnahhas, inspirată din viața dervișilor, alături de care pictorul a locuit aproape un an, pentru a-i cunoaște indeaproape. Abia după nouă luni – deloc întâmplătoare perioadă – a început procesul creației.
„Când pictorul a început să își pună gândurile în pilda dervișilor, am început să citim cu toții, căutând să înțelegem. Multe am mai descoperit dar pentru a înțelege dervișii lui Ammar nu trebuie decât să îi privim. Nu îi aflăm pe acești derviși pe vreun online sau în vreun album pentru că ei nu trăiesc decât în opera lui Ammar Alnahhas. Se nasc din amintirile și din aspirațiile lui, îi seamănă ca fire și dăruire de sine, iar drumul lor prin umanitate este lung, să mergem cu ei”.(Marius Tița)
JEZEBEL
O artistă, compozitoare, cu un nume învăluit de mister, Jezebel, care abordează genuri muzicale diferite – de la clasic la folclor românesc, trecând prin jazz, fado, tango argentinian, folclor mexican, ritmuri cubaneze ori spaniole, chansonetă și muzică românească din perioada interbelică, vă propune o incursiune în spațiul ezoteric, shamanism, un peripluu prin curente religioase și culturi străvechi.
Nimic nu-i mai viu şi mai fierbinte decât focul. Focul este asociat cu viața și cine ar putea să-l întrețină mai bine dacă nu femeia? Zeiță, preoteasă, vestală, vraci, baba satului românesc… FEMEIA – potir al vieții. Graal. Jezebel amestecă în creuzetul ființei ei toate elementele, plecând de la foc, trecând prin apă, aer, eter și pământ. Ca un alchimist al acestor vremuri, și-a ales cu atenție instrumentiștii care o vor acompania în această incursiune. CRISTIAN DRÎMBĂ (quena sud-american, flaut indian, duduk, fluiere românești, caval, drâmbă, kaval turcesc, bansuri, bol tibetan ), COSMO (darbuka, bendir, tobă)
AALIMA – Sara Esterabadeyan (DERVIȘ rotitor)
…este nevăzătoare din naștere dar dintotdeauna a simțit cum prezența divina o ghidează și o inspiră să privească prin ochiul inimii și să perceapă clipă de clipă esența, dincolo de aparențe. A studiat majoritatea tradițiilor spirituale, de la Budism la Kabala, de la Reyki la Creștinism Mistic, iar calea pe care a ales sa o urmez este Sufismul. Face parte dintr-un străvechi lineaj feminin al dervișilor rotitori, puțin cunoscut publicului larg.
MARIANA PACHIS – sand artist, scenograf, regizor
Primul autor de Sand Art din lume, prima autoare de Artă Cinetică folosind lichid magnetic, desenând în orice pulbere – sare, cafea, zahăr, făină etc. – Mariana Pachis are un palmares foarte bogat de proiecte din toate domeniile artei vizuale și nu numai, precum și un impresionant număr de premii naționale și internaționale. Este un artist complet și complex, plin de har, care aduce frumusețea în ceea ce realizează, insinuîndu-l în mintea și sufletul oamenilor.
AMIR HEIDARKHODAEE – instrumentist, vocal
Muzician iranian. Setar și instrumente de percuție. ”Mirza Abdollah” School of Music, Teheran – Setar. Tehnici de interpretare și improvizație cu Maestrul Behrad Tavakoli & Master Mohammad Reza Lotfi (Traditional Music). A studiat și Jazz, fiind influențat de către Pino de Vittorio & Gustavo Santaolalla. În România a colaborat, printre alții, cu Grigore Leșe, Loredana Groza, Milanda Soare, Capriel Dedeian, Radu Vâlcu
CRISTIAN DRÎMBÂ – instrumentist
A studiat la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti.
Este un multi-instrumentist cu o experienta de peste 15 ani (instrumente de suflat – fluiere ciobanesti, caval, tilinca, bansuri, quena, kaval turcesc, fluiere native americane, instrumente de percutie – djembe, darbuka, bongos, dholak, udu, toba shamanica, frame drum, instrumente cu coarde – chitara, chitara bass, bouzouki, cobza, instrumente electronice – looper, sintetizatoare, groove box).
A avut colaborari cu diverse trupe punk si rock alternativ, concerte pe diverse scene si festivaluri (SummerWell, Electric Castle), cu artisti din scena muzicii electronice si hip hop, dar si cu artisti din scena muzicilor traditionale romanesti, organizare de workshopuri de dans și muzică. De asemenea a colaborat cu artiști si facilitatori de ateliere de yoga, kirtan și mantre, baie de sunete, muzică ambientală, organizare retreaturi și workshop-urisi cu artiști de muzică si performance act-uri improvizate, participare la workshop-uri și ateliere.
COSMO – percuționist
Născut în zona Dudești a Bucureștiului, Cosmo este un percuționist consacrat al proiectelor balcanice din București, concertând inclusiv cu muzicieni turci, lăutari și artiști din zona electronică. A colaborat cu nume precum – Gipsy Casual, Mahala Rai Banda, Loredana, Balkan Taksim.

AMMAR ALNAHHAS locuiește și lucrează în București din 2006. A absolvit Facultatea de Arte Plastice a Universității din Damasc, Siria și a fost membru al Asociației de Arte Plastice din Siria. Din 2021, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Este laureat al următoarelor premii și distincții: 2006 CHEIA VECHIULUI TROFEU DAMASC, Damasc, Siria, 2006 DAMASC VECHI Expoziția „picturi”, Damasc, Siria, 2004 FEMEILE ORIENTALE Expoziția „sculpturi”, Damasc, Siria.
Lucrările sale se află în colecții din Siria, România, Dubai, Iordania, Italia, Spania, Liban, Kuweit, Franța, SUA, Rusia, Turcia, Grecia, Republica Moldova, Danemarca, Olanda, Marea Britanie, Germania, Austria, Elveția, Egipt .

Best WordPress Themes