Coș

Folclor Mistic Romanesc @ The Pub Universitatii

Locatie eveniment: The PUB Universitatii
Adresa: Bd. Regina Elisabeta 9, Sector 3 Bucuresti

Biletele pot fi achiziționate de pe www.AmBilet.ro la următoarele prețuri:
35 de lei – Acces cu loc
*Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare.
**Taxa de procesare nu este returnabila

👉 Folclor Mistic Romanesc
Data: joi 23  iunie 2022
Ora: 20:00
Locatie: The Pub Universității
Eveniment Facebook

Având ca pretext explorarea temei iubirii în muzica românească tradițională, acest concert țintește mai departe, spre straturile profunde, dorind sa evidențieze faptul că, în spatele diverselor măști culturale sau sociale pe care le purtăm, rădăcinile noastre se unesc.

Pentru mine, muzica tradițională este mantră, este meditație. Prin caracterul ei repetitiv și prin sonoritățile sale specifice liniștește mintea și merge dincolo de ea, fiind purtătoarea unor semințe de înțelepciune care transcend iluzia timpului și a spațiului, în așa fel încât noi, cei de astăzi, încă rezonăm și ne regăsim în aceste povești.

Vei asculta cântece traditionale, interpretate vocal și instrumental (vioară, chitară, percuții, sintetizator, etc.), într-o manieră inedită, pe care o numim mistică pentru că, prin aranjamentele noastre muzicale vrem să evidențiem încărcătura spirituală ancestrală pe care am gasit-o în aceste melodii. În plus, veti asculta și compoziții proprii Elena Sstrings, mai puțin folclorice și mai mult mistice.

Cântece tradiționale reinterpretate:

Compoziții proprii:

https://www.facebook.com/events/2422358357977559/permalink/2428517540694974/
Elena Sstrings: Am absolvit Universitatea de Muzică din București, unde am studiat muzica clasică. De aici m-am intors in timp spre muzica Evului Mediu, activând in diverse formații de acest gen (Truverii, Ad Hoc) și spre muzica folclorică națională și internațională. Pe acest drum “înapoi” am ajuns la muzica popoarelor, la muzica ritualică , la cea de vindecare, ceea ce s-a dovedit până la urmă a fi o aventură extraordinară a cunoașterii de sine și a cunoașterii potențialului transformator al sunetului în lume. Toate activitățile pe care le susțin au în centru bucuria de a face muzică, bucurie pe care o împârtășesc cu ceilalți, având certitudinea că exprimarea muzicală este accesibilă tuturor, că a trăi în și prin sunet aduce plus valoare vieții.
https://www.facebook.com/ElenaSstringsOfficial/
https://www.instagram.com/elenasstrings/
https://motivatedmusiciandotblog.wordpress.com/

Matli MC: Salutare, eu sunt Matli din Sibiu. Sunt implicat in diverse proiecte- Lipicioșii, Cercul Întreg – si ma bucur de orice ocazie de manifestare liberă, de conectare umană reală. Întâlnirea cu alți oameni pe scenă semnifică o călătorie comună, mereu nouă, o continuă descoperire. Uneori muzica izbucnește din interiorul meu prin intermediul unei chitări bass, a unei tamburine, sau a vocii; alteori mă poartă departe prin dans și participare conștientă la magie.

Best WordPress Themes