Coș

Focul Viu 20 de ani

Focul Viu 20 de ani

Locatie eveniment: Club Quantic
Adresa: Grozăvești nr. 82, București, Sect.6

Biletele pot fi achizitionate online aici, la următoarele prețuri:
50 lei, 35 lei – Earybird (preț redus pentru primele 50)
50 lei, 45 lei – Presale (preț redus pana pe data de 30 noiembrie, inclusiv)
50 lei – Acces general (preț în ziua evenimentului)

? Focul Viu 20 de ani

Data: Duminică, 1 decembrie
Locație: Club Quantic
Acces public: Începând cu ora 19:00
==================================================

Drumul trupei Focul Viu e deja unul destul de lung și cu siguranță unul sinuos. Ceea ce începea prin ‘98 ca o prietenie muzicală, cu Sorin Taloș (Baia Mare, chitară și voce) și Raluca Bârsan (din Reghin, mutată în Tîrgu Mureș, voce, chitară, blockflote), întâlnire mediată indirect chiar de Horațiu Șerb :), aflat atunci între organizatorii unui festival studențesc de folk în Tîrgu Mureș, avea să se materializeze apoi sub numele de Focul Viu,
(Mic Istoric Focul Viu)
Vine o primă serie de înregistrări în studiourile Radio Transilvania Cluj, în ’99, din care se încheagă albumul Zbor – o vreme mai mult a liricului, a căutărilor interioare și prin poezia românească, mai profunde sau mai cu naivitatea și candoarea anilor tineri
Oamenii care se aseamana se adună și în perioada ce urmează se alătură trupei Cristina Netea (Reghin, flaut), Cristian Vasiu (din Deva, mutat în Tîrgu Mureș actual Bucuresti, percuție) și Dan Cioară (Tîrgu Mureș, voce, tamburină, chitară). Căutările îi poartă către trecuturi istorice mânate de libertate, din cântece se ițesc haiduci, moți, daci liberi, nechează caii în alergare și se ridică aburii de pe păduri în nopțile cu lună.
Se prelucrează și câteva cântece ai altor sensibili vazători ai sufletului neamului (Nicolae Doboș, cu mulțumiri întotdeauna), se fac multe piese noi, Casa de cultură a studenților îi adoptă ca secțiunea folk, se câștigă câteva festivaluri, se înregistrază în 2001 la Reghin albumul Pământul Frate, se pierd în continuare nenumărate nopți în căminele studențești din Tîrgu Mureș, se cântă la foc la munte, se nedoarme an de an la festivalul medieval de la Sighișoara, se cântă la prin tot felul de orașe – des la Reghin și Tîrgu Mures, Sighisoara, Baia Mare, Zalau, Ploiesti, Tirgu Jiu, Galati și cine și le mai amintește.
Sunt ani prolifici, când cântatul era, cumva, activitatea de bază. Înregistrările există inițial doar pe casete audio, însă intervine era internetului și cineva le scapă pe net, de unde se duc “din gură în gură” fără intervenția trupei. Însă, în timp, drumurile vieții îi poartă pe rând spre alte locuri pe fiecare și se găsesc răspândiți în patru colțuri de țară. Sorin și Raluca se mai întâlnesc sporadic pentru câte o cântare în București, și se mai reîntâlnesc cu toții (aproape în formulă completă), pentru o cântare la Folk You Vama Veche în 2010, și pentru un concert La Copac, în București, în ianuarie 2013.

Între timp Sorin Taloș a reluat periplul muzical alături de colegul său de la Liceul de artă din Baia Mare, Tudor Bogdan Raț (vioară) și li s-a realăturat și Cristian Vasiu(perctutie ,sunet), formulă în care cântă în prezent – în 2014 au înregistrat un nou album – Trup de Fum.

Formula actuală a formaţiei Focul Viu :
Sorin Talos chitară – voce
Tudor Bogdan Rat -vioara
Cristian Vasiu percutie – sunet

========================================

*Toate prețurile includ taxa de ticketing și taxele locale.
Eveniment organizat de club Quantic

Best WordPress Themes