Coș

DixiT @ Trocadero Blues Nights


 Data: 02.02.2024 / 🕣 Ora acces: 19:30
📌 Locatie: The Pub Univestitatii
🏠 Adresa: Bd. Regina Elisabeta 9, Sect.3

📧 Eveniment FaceBook

Prețuri și detalii despre categoriile de bilete:
60 lei – earlybird (reducere pentru primele 30 bilete) Sold Out!
80 lei – Presale (reducere pana pe 01 februarie)
100 lei – Acces normal

*Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare.
**Taxa de procesare nu este returnabila.
Locurile sunt limitate si se vor aloca in ziua evenimentului in functie de sosirea in locatie.

_________________________

TROCADERO BLUES NIGHTS prezintă DixiT!

 La PUB Universităţii pe 2 februarie 2024 vom dansa swing! Vă invităm să vă bucuraţi de mari hituri internaţionale, dar şi de sensibile şlagăre româneşti, refrene de neuitat, cum ar fi: Suflet candriu de papugiu sau Iubirea-i doar o glumă! DixiT, proiectul muzicianului Cristian Teodorescu şi trupa de dansatori de la şcoala Swing Steps Bucharest, vă invită la dans şi bună dispoziţie! Vom organiza un concurs cu premii, oferite de Johnny Walker şi Tuborg! Cea mai convingătoare pereche şi cel mai inimos dănţuitor vor primi premii speciale din partea organizatorilor!

A doua seară dixieland organizată de Trocadero Blues Nights va prezenta momente de show conduse de 3 cupluri de dansatori care vor anima şi dinamiza atmosfera şi bucuria audiţiei unor stiluri muzicale interbelice.

Dixieland, uneori denumit jazz fierbinte sau jazz tradițional, este bazat pe muzica dezvoltată în oraşul New Orleans la începutul secolului XX. Una dintre primele utilizări ale termenului Dixieland cu referire la muzică a fost descoperit în titulatura Original Dixieland Jass Band (care la scurt timp după aceea și-a schimbat ortografia în Original Dixieland Jazz Band). Înregistrările lor din 1917 au favorizat conștientizarea populară a acestui nou stil de muzică. Sunetul acestei formații a fost o combinație de ragtime afro-american / New Orleans Muzică siciliană. Muzica Siciliei a fost unul dintre numeroasele genuri din scena muzicală din New Orleans în anii 1910, alături de muzica bisericească, muzica de fanfară și de blues. Autorul acestui proiect detaliază:

„Muzică în stil în New Orleans când este interpretată de muzicieni albi. Exact aşa definim performanţele interpretative. New Orleans a fost creuzetul în care s-au întâlnit două culturi, africană şi european-occidentală, în care rigoarea muzicii europene împreună cu work songs-urile, field-hollers-urile, au dat naştere întâi ragtime-ului, şi, mai apoi, plecând prin gospel, bluesului. Stilul Dixie este baza jazzului. Iar muzicienii români au cochetat mai devreme sau mai târziu cu acest mod de interpretare. În Micul Paris se cânta şi se dansa în acest stil.” (Cristian Teodorescu)

TROCADERO BLUES NIGHTS prezintă DixiT pe 02.02.2024 la PUB UNIVERSIŢII! (youtube.com)

Aşadar, al treilea eveniment Trocadero Blues Nights din anul 2024 vă oferă la Pub Universităţii încă o seară unică, cu muzicieni cu personalitate ai scenei muzicale româneşti. Este vorba de: Cristian Teodorescu – clarinet, saxofon; Gabriel Gal – trompetă; Liviu Mărculescu – trombon; Eugen Amarandei – bas; Gabriel Brutaru – chitară; Titi Herescu – baterie. Un sextet temperamental, profesionist, cu plăcerea şi bucuria de-a cânta semenilor lor, mari hituri internaţionale, dar şi şlagăre româneşti, creaţii ale compozitorilor români, care au rămas în memoria colectivă şi pe care le fac (instrumental) cunoscute generaţiilor tinere.

Swing Steps Bucharest a început cu doar o mână de oameni care s-au îndrăgostit de energia muzicii swing pe care dansau în cafenele și ceainării. După câteva luni, au început să viseze să aducă mai mulți iubitori de dans swing pe ringul de dans. În 2017, au dus-o la realitate și așa s-a născut Swing Steps Bucharest. Au amestecat entuziasmul cu mișcări de dans nebunești și le-au presărat cu râs și distracție. În doar un an, o nouă comunitate de dansatori a început să prindă rădăcini chiar în inima Bucureștiului. Cu multă dăruire și bucurie, ei găzduiesc cursuri, ateliere, evenimente și petreceri de swing.

Trocadero Blues Nights prezintă DixiT, organizat la The Pub Universităţii este un nou episod marca artasunetelor.ro! Hosted by Radu Lupaşcu. Evenimentul este prezentat de Viorel MARINACHE.

Parteneri: the-pub.ro, AmBilet – Bilete online, radioromaniacultural.ro, zilesinopti.ro, contacteculturale.ro, Swing Steps Bucharest, artasunetelor.ro.

Best WordPress Themes