Coș

Brasov Jazz & Blues Festival – Ziua 4

Ziua 4 (15 septembrie, ora 19:00)
POPPY ACKROYD (ANGLIA)     /     HELGE LIEN TRIO (NORVEGIA)

Biletele pot fi achiziționate la următoarele preturi, în funcție de locul din sala:
50 lei – Bilet ziua 3 (15 septembrie)

SÂMBATĂ, 15 septembrie, ora 19.00 – Seară de jazz internațional

POPPY ACKROYD (Anglia)
Cântă la vioară și la pian, ea face muzică prin multi-tracking și manipularea sunetelor provenite doar de la aceste două instrumente.
Albumul său de debut „Escapement” a fost lansat în decembrie 2012, iar DVD-ul – „Escapement Visualized” – cu vizualuri personalizate aparținând Lumen pentru fiecare piesă de pe album, a fost lansat în septembrie 2014. A urmat al doilea album „Feathers” în noiembrie 2014.
În 2017, ea a semnat cu casa de discuri a lui Bjork – One Little Indian și a lansat un mini-album „Sketches”. „Sketches” este un album de pian solo acustic compus din 10 piese.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=iW_Un2FKhrg

Helge Lien Trio (Norvegia)
Festivalul va fi închis de Helge Lien Trio, câştigător al unui premiu Spellemann (cunoscut ca și Norwegian Grammy) în 2008 și nominalizați la premiile Spellemann din nou în 2018. Componenţii trupei norvegiene de jazz vor încânta publicul prezent la spectacol cu piesele care i-au consacrat de la cele de pe legendarul album “Hello Troll” şi până azi.
Laureat cu Grammy, discipol și mai apoi asistent al profesorului Misha Alperin la Academia Regală de Muzică din Oslo, Helge Lien este un maestru indubitabil al jazz-ului contemporan, dar și al celui clasic, întrucît stăpînește arta ”standard-urilor”, a improvizației și a compoziției, în egală și magistrală măsură. Alături de Helge vor fi prezenţi pe scenă, la percuție, creativul Per-Oddvar Johansen şi la contrabas Mats Eilertsen, care a mai cântat anul trecut la Gărâna Jazz și la Transylvania Jazz.
Pentru a treia oară în România şi prima dată la Brașov, Helge Lien împreună cu ceilalţi doi prodigioşi muzicieni scandinavi configurând sclipitorul trio, promit publicului un performance de mare „înălţime”. Nu încă o formulă clasică de trio de jazz, ci The TRIO european al vremurilor noastre.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=EvpiwZmkPlg

Best WordPress Themes