Coș

Ziua 1 (12 septembrie, ora 19:00)
BLUE NOISE (ROMÂNIA)     /     JAZZYBIT (ROMÂNIA)     /     JOY OF LIFE -DECEBAL BĂDILĂ (ROMÂNIA)

Biletele pot fi achiziționate la următoarele preturi, în funcție de locul din sala:
50 lei – Bilet ziua 1 (12 septembrie)
CLICK AICI ↘: SOLD OUT

 Miercuri, 12 septembrie, ora 19.00 – Seara de jazz românesc

Blue Noise (România)
Blue Noise – o poveste a cappella în sonorități de jazz din anii ’50 – ’60, ritmuri de pop, rhythm and blues și beat.
Un “laborator de voci”, în care sunetele şi sonorităţile “blue” şi melancolice ale jazzului se întâlnesc cu disonanța și neliniștea “noise-ului” urban. Şase voci cu timbre diferite care vor să emoționeze și să impresioneze prin bucuria de a cânta împreună, pasiunea pentru muzică şi carisma inconfundabilă!
Elena Moroşanu (Mezzo-soprano), Flavia Zoe (Alto), Veronica Prodan (Soprano), Bogdan Tudor (Bass), Mihail Grigore (Tenor), Denis Bolborea (Beatbox) şi cântă împreună de trei ani, surprinzându-i pe cei care vin să îi asculte. Cele şase voci cu un timbru deosebit, minunat armonizate, interpretează melodii de jazz sau şlagăre pop-rock din repertoriul internaţional, fără nici un acompaniament muzical, redând doar vocal sonoritatea instrumentelor.
Premianţi ai multor concursuri muzicale instrumentale, vocale, de jazz şi cu foarte multe colaborări cu artişti cunoscuţi din ţară, dar şi din străinătate, membrii trupei Blue Noise propun un recital cu piese din repertoriul internaţional (câteva dintre ele interpretate chiar în aranjamentul propriu).

Link:
https://www.youtube.com/watch?v=Lr90mEjg5cc
https://www.youtube.com/watch?v=zkSke8Ahdm0

JazzyBIT (România)
JazzyBIT este un trio de loud jazz din Timișoara (România) format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. După ce câștigă premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, JazzyBIT ajunge în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz în 2014, câștigă trofeul Timișoara Jazz Award pentru grupul anului în 2016, iar în 2017 toți membrii grupului primesc trofeul Banat Jazz Award pentru muzicienii anului, ultimele două fiind acordate de către Fundația Culturală Jazz Banat.
Trupa desfășoară o bogată activitate concertistică, numărând aproape 200 de concerte în primii 6 ani de activitate. Până în prezent, JazzyBIT a concertat în 9 țări, pe 2 continente, participând la câteva dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume (Jarasum International Jazz Festival în Coreea de Sud, Vilnius Mama Jazz Festival în Lituania sau Belgrade Jazz Festival în Serbia), dar și în câteva dintre cele mai renumite cluburi de jazz din Europa (Reduta Jazz Club în Praga, Sunset Sunside în Paris, sau Budapest Jazz Club). Pe lângă circuitul jazz, trupa a cântat și în cadrul unor festivaluri cu muzică de mai multe genuri, precum festivalul Sziget din Ungaria, Exit din Serbia sau Untold din România, dar și în cadrul unor cluburi cunoscute din circuitul european, precum A38 din Budapesta sau Control din București.

Link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SARSz0j7QQI

JOY OF LIFE (România)
DECEBAL BĂDILĂ – chitară bass – s-a format ca muzician sub influența fratelui său mai mare, regretatul contrabass-ist virtuoz şi profesor de renume internaţional Ovidiu Bădilă. Din 1984 a adoptat chitara bass; s-a perfecţionat în scurt timp, definindu-şi o manieră proprie de interpretare. În 1986, topurile de jazz îl desemnau deja drept cel mai bun instrumentist la contrabass acustic şi bass electric din România, motiv pentru care i s-au propus numeroase colaborări cu artişti de jazz şi de muzică pop.
Din 1990, s-a stabilit în Germania, ca student la Colegiul de Muzică din Köln, pe care l-a absolvit cu titlul „Master Degree with honour”. L-a cunoscut pe virtuozul pianist Eugen Ciceu – Cicero în Germania, iar în 1994 a colaborat pentru prima oară cu el, în cadrul unui concert susţinut de pianist la Bucureşti, începutul unei frumoase colaborări între cei doi muzicieni, până la trecerea în nefiinţă a lui Eugen Cicero, în 1997. Cariera lui Decebal Bădilă, atât ca muzician de studio cât şi ca performer live, a însumat un mare număr de participări la înregistrări, concerte, emisiuni TV şi festivaluri de jazz, la majoritatea celor din România, dar şi în Europa, Asia, America Latină. Discografia proprie cuprinde pînă în prezent două interesante albume de autor: „Nothing But Bass” (1995) şi „Archibald’s Dance” (2001), CD de bass solo. La acestea s-a adăugat mai apoi album Joy Of Live înregistrat împreună cu Petrică Andrei şi Vlad Popescu, iar în anul 2017 apare CD-ul Second Meeting alături de cei doi instrumentiști cu care va evolua și în acest recital. Din 1997, Decebal Bădilă este membru al Big band-ului „SWR” din Stuttgart.
PETRICĂ ANDREI a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din București, secţia „Compoziţie Jazz şi Muzică Uşoară”, sub îndrumarea profesorului Anton Şuteu, cariera sa în jazz fiind puternic influențată de Marius Popp. A debut la 18 ani în trio cu bass-istul Cătălin Rotaru şi bateristul Dan Teodorescu, la Festivalul de Jazz „Sibiu ’93”, unde a obținut primul său premiu. În luna noiembrie a aceluiaşi an, lui Petrică Andrei i s-a atribuit Premiul al III-lea la Concursul pentru pianişti de jazz de la Vilnius, Lituania.
În 1998, a fost  finalist al celei mai dificile competiţii pianistice europene din domeniul jazz-ului: Concursul „Martial Solal” de la Paris. În anul 2000, ca „vedetă” a ansamblului „Junior Cromatic Big band” dirijat de Marin Petrache Pechea, pianistul Petrică Andrei a luat parte la un turneu în Elveţia şi a apărut – inclusiv cu trio-ul propriu, pe lângă prezenţa în amintitul big band – la Expoziţia Mondială de la Hanovra, mult apreciatele recitaluri fiind preluate şi difuzate de Televiziunile germane ZDF şi N3. Petrică Andrei, improvizator plin de inventivitate, a fost aplaudat ca protagonist în sute de recitaluri susţinute pe scene autohtone, ca şi peste hotare la Viena, Hanovra, Berlin, Lisabona, Barcelona, Bruxelles, Paris etc.
Experienţa interpretativă a bateristului VLAD POPESCU s-a conturat încă din 1992, când a început colaborarea cu Big Band-ul Radio, neîntreruptă până astăzi. A devenit în 1996 percuţionist secund al Filarmonicii „George Enescu”.
Primele concerte peste hotare la care a luat parte ca baterist şi percuţionist au avut loc în 1997, în Italia, Spania şi Germania. A evoluat în majoritatea ediţiilor de pînă acum (2000 – 2016) ale Festivalului Internţional de Jazz de la Bucureşti, fie alături de notabili muzicieni români şi străini (în 2002 cu pianistul italian Guido Manusardi, în 2004 împreună cu Decebal Bădilă, această colaborare fiind reeditată şi în 2005, cînd din grup a făcut parte şi virtuozul chitarist brazilian Marcinho Eiras, în 2016 împreună cu Decebal Badilă și Petrică Andrei), dar şi ca lider de proiect, la ediţia din 2004. A fost solicitat în mai multe rînduri, pentru contribuţii live, de profesorul şi dirijorul american Tom Smith.
Din anul 2011 inițiază proiectul Stagiunea de Jazz, în parteneriat cu Radio Romania Cultural și Teatrul ACT, stagiune ce se derulează în continuare, cu o frecvență de un concert pe lună.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=FbMjzbSw_AU&t=228s

Best WordPress Themes