Coș

Axis @ Trocadero Blues Nights

? Data: 09.11.2023 / 🕣 Ora acces: 19:30
📌 Locatie: The Pub Univestitatii
🏠 Adresa: Bd. Regina Elisabeta 9, Sect.3
📧 Eveniment FaceBook

Preturi si detalii despre categoriile de bilete:
60 lei – Acces presale (reducere pentru primele bilete)
80 lei – Acces normal

*Toate prețurile includ taxele locale si nu includ taxa de procesare.
**Taxa de procesare nu este returnabila.
Locurile sunt limitate si se vor aloca in ziua evenimentului in functie de sosirea in locatie.
__________________________________________________

Al doilea eveniment Trocadero Blues Nights din această toamnă este concertul trioului AXiS din Timişoara, ce face parte din turneul de promovare al celui de-al doilea album, Electric Peace! În deschidere va concerta GiveN’Take din Bucureşti. Evenimentul va începe la ora 19.30!

Promotori al noului val de classic rock, asemănători grupurilor precum Greta Van Fleet, Rival Sons, Vintage Trouble sau Wolfmother, AXiS a lansat pe 15 iunie 2023 cel de-al doilea album de studio intitulat Electric Peace. Voci distorsionate, sound-uri de chitară puternice și tobe mari, la propriu, albumul te poartă prin felurite stări emoţionale. Născut din furie și durere, dar și din entuziasm și ușurare, Electric Peace este un album de rock clasic ce aduce aminte de era sfârșitului anilor ’60 și începutului anilor ’70. Scris în România și Serbia, înregistrat în Republica Cehă și mixat în SUA de către unul dintre cei mai prestigioși ingineri din industrie, Greg Gordon (Slipknot, Jet, Airbourne, Rival Sons etc.), Electric Peace a făcut înconjurul lumii. Fideli celor mai mici detalii ale producției și tehnicilor de înregistrare din „vremurile bune”, dar cu o ușoară tentă modernă, albumul are propria sa identitate și dimensiune, oferind o nouă valenţă spiritului psihedelic ce-l învăluie.

Electric Peace este disponibil pe toate platformele de streaming, cât şi în formate fizice pe vinil (editie limitată, coloră, roşu şi verde), CD şi business card USB stick. Comenzile se pot face de pe pagina de BandCamp sau shop-ul Spotify.

AXiS, nume inspirat după cel de-al doilea material discografic al lui Jimi Hendrix, este un trio româno-sârb format în anul 2012 de către Ranko Varga, Dejan Kotarcic şi Silviu Dan Iliescu. Totul a început în anul 2011, când Silviu, împreună cu trupa sa de atunci BLACK ROSES, formată în oraşul natal Orşova, au fost chemaţi să cânte în cadrul unui festival ţinut în Kladovo, Serbia. Dejan şi Ranko, fiind implicaţi în echipa de organizare, au rămas impresionaţi de modul în care Silviu cânta la chitară, recunoscând imediat influenţele acestuia, reminescenţe ale rockului clasic, al anilor ’60 – ’70, muzica cu care cei doi au crescut şi din care au învăţat. În toamna anul 2016, Silviu, Dejan şi Ranko au plecat la Belgrad pentru a înregistra, ce mai apoi a devenit albumul de debut al trupei, intitulat First Punch. Materialul a fost imprimat în 3 zile, iar execuţia a fost una de manieră Live, membrii cântând toţi deodată, intrând în mici secţiuni de improvizaţie, singurul element înregistrat separat fiind vocea. Anul 2017 a reprezentat punctul incipient al ascensiunii trioului, participând la numeroase evenimente importante din scena blues-rock-ului de la noi: Open Air Blues Festival Brezoi, Suceava Blues Festival, WolfBlues Garana, Jimbo Blues, Focsani Blues Festival, Border Rock festival (Serbia), Urban Blues Festival. În martie 2018, AXiS a fost ambasadorul României la “European Blues Challenge” în Hell, Norvegia.

Trupa Give’N’Take este formată din Alex Mateian la chitară bas, Darius Alecu la baterie şi Ioan Teodor Johnny Tache la chitară, un talent de excepţie. Johnny Tache a câştigat locul al doilea la ROMANIAN GUITAR CONTEST, Iaşi Guitar Festival, 31 iulie – 29 august 2023!

Trocadero Blues Nights prezintă AXiS, organizat la The Pub Universităţii, este un nou episod marca artasunetelor.ro! Hosted by Radu Lupaşcu.

Parteneri: the-pub.ro, AmBilet – Bilete online, electricpeacerecords, zilesinopti.ro, radioromaniacultural.ro, contacteculturale.ro şi artasunetelor.ro.

Best WordPress Themes